Samoiniciativnost in podjetnost

Zvočnica Samoiniciativnost in podjetnost je CD z didaktično učno vsebino za odrasle v obsegu 74 minut. Je pol-dokumentarni avdio posnetek udeležencev programov za ranljive odrasle z dodanimi didaktičnimi elementi. Obsega deloma avtentične izjave odraslih s podeželja, ki jim je s pomočjo učenja in izobraževanja uspelo narediti vidne korake k izboljšanju te temeljne zmožnosti, deloma pa je dopolnjeno s strokovnimi komentarji in razlagami. Uspešna osebna izkušnja poslušalce motivira k razmišljanju o podjetnosti skozi čustveno vživljanje v izpovedano zgodbo.

Zvočnica je prvo tovrstno učno gradivo, ki so ga strokovnjaki ACS izdelali z namenom, da služi kot neposredno učno gradivo za najbolj ranljive skupine prebivalcev. Pripravljeni so tudi posamezni deli, ki jih je mogoče poslušati posebej.

Celotna zvočnica

pripoved kmetice z registrirano dopolnilno dejavnostjo in njenih domačih

Pripoved kmetice z registrirano dopolnilno dejavnostjo 

Marija iz Zgornje Savinjske doline pripoveduje, kako je s kuhanjem marmelad in pripravo gospodinjskih izdelkov uresničila svojo željo po dopolnilni dejavnosti.

 

Pripoved mladega Mitje, njegove mame in mentoric iz programa PUM

O podjetnosti spregovori mladi računalniški mojster z Gorenjske, Mitja, ki predstavi poučno osebno preizkušnjo in pokaže, kako jo je mogoče premagati.

Pripoved gospodinje ob peki kruha

Gospodinja z majhne kmetije v celjski regiji peče kruh po starih receptih in ga prodaja na tržnici. S svojo kreativnostjo navdušuje druge in trudoma sledi svoji viziji.

razlaga učiteljice programa UŽU in pripovedi njenih udeleženk

Razlaga učiteljice programa UŽU in pripovedi njenih udeleženk

Zgodba o Ivici, ki se je po več kot 40 letih vnovič znašla v vlogi učenke in zaživela povsem drugo življenje. O Suzani, brezposelni delno invalidni šivilji, in Emi, učiteljica z nikoli dokončano šolo z izvirno idejo za samostojno dejavnost.

Virtualna učilnica z učiteljem odraslih

V virtualni učilnici poslušalec vstopi v resnično učilnico življenja, kjer na podoben način, kot ga opisujejo glavni junaki – udeleženci programov, poučuje učitelj odraslih.