Digitalne spretnosti postajajo vse bolj pomembne za vsakdanje življenje, sploh v času epidemije. Dobro razvite digitalne spretnosti nam omogočajo, da se lažje znajdemo v različnih situacijah, da se lažje spopadamo z različnimi tehnologijami, s katerimi se srečujemo povsod in ki se razvijajo iz dneva v dan.

Izkoristite priložnost, preverite in okrepite digitalne spretnosti! V okviru nacionalnega projekta vam je brezplačno na voljo SVOS (Spletni Vprašalnik Ocenjevanje Spretnosti).

SVOS je edini inštrument v Sloveniji, ki vam popolnoma prilagodi zahtevnost nalog pri odkrivanju lastnih temeljnih spretnosti. Preverjanje digitalnih spretnosti se začne s spoznavanjem besedilnih in matematičnih spretnosti. Rezultati teh omogočijo dostop do preverjanja bralnih in/ali digitalnih spretnosti.

Andragoški center Slovenije v sodelovanju z organizacijami za izvajanje SVOS, t.i. lokalnimi točkami po celi Sloveniji, omogoča reševanje vprašalnika vsem odraslim, ki jih zanima, kakšne so njihove spretnosti in kako jih okrepiti. 

Po reševanju vprašalnika SVOS boste dobili vpogled v svoje spretnosti in izbrali izobraževalni program, prilagojen vašim spretnostim. Pri tem vam bodo pomagali izkušeni izobraževalci na lokalnih točkah SVOS. Možnost se boste imeli vključiti v izobraževanja, določena tudi brezplačna in dostopna vsem.

Obrnite se na vam najbližjo lokalno točko SVOS, ki deluje online in kjer boste dobili vse potrebne informacije o SVOS in izobraževanjih ter pomoč in svetovanje strokovnjakov.

Okrepite vaše digitalne spretnosti za boljši jutri in se podajte na pot k novemu znanju!

Vse informacije o spletnem vprašalniku SVOS najdete na spletni strani svos.acs.si.

Sofinancirano s strani Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada ter Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.