Zvočnica Samoiniciativnost in podjetnost

Zvočnica Samoiniciativnost in podjetnost je CD z didaktično učno vsebino za odrasle v obsegu 74 min. Je pol-dokumentarni avdio posnetek udeležencev programov za ranljive odrasle z dodanimi didaktičnimi elementi. Obsega deloma avtentične izjave odraslih s podeželja, ki jim je s pomočjo učenja in izobraževanja uspelo narediti vidne korake k izboljšanju te temeljne zmožnosti, deloma pa je dopolnjeno s strokovnimi komentarji in razlagami.

Uspešna osebna izkušnja poslušalce motivira k razmišljanju o podjetnosti skozi čustveno vživljanje v izpovedano zgodbo.

Zvočnica je prvo tovrstno učno gradivo, ki so ga strokovnjaki ACS izdelali z namenom, da služi kot neposredno učno gradivo za najbolj ranljive skupine prebivalcev. Pripravljeni so tudi posamezni deli, ki jih je mogoče poslušati posebej.

Priročna knjižica za poslušalce

Knjižica vsebuje ključne informacije, ki zadoščajo za osnovno samostojno delo z izobraževalnim filmom. Osrednja vsebina je uporabniku prilagojen opis temeljne zmožnosti samoiniciativnost in podjetnost, razlaga osnovnih pojmov, opredelitev temeljne zmožnosti. Didaktično je zasnovana tako, da omogoča individualno delo ali uporabo za delo v skupini.

Vložna knjižica za izobraževalce

Vsebina je posebej namenjena učiteljem izobrazbeno prikrajšanih odraslih, pa tudi informiranju širše javnosti. V njej najdete uporabne nasvete in kratke razlage in informacije, ki so koristni pri načrtovanju dela z odraslimi in uporabi zgoščenke, nekaj informacij o izsledkih o učenju ob pomoči novih tehnologij, kaj je zvočnica in možnosti njene uporabe v izobraževanju, ključne didaktične poudarke gradiva ter priporočena področja uporabe.

Celotna zvočnica

Didaktično gradivo za učenje ponuja poslušalcu podrobne informacije s praktični napotki za uresničevanje temeljne zmožnosti samoiniciativnost in podjetnost.

Zvočnica po delih

Uvodni izobraževalni del

 

pripoved kmetice z registrirano dopolnilno dejavnostjo in njenih domačih

Pripoved kmetice z registrirano dopolnilno dejavnostjo 

Marija iz Zgornje Savinjske doline pripoveduje, kako je s kuhanjem marmelad in pripravo gospodinjskih izdelkov uresničila svojo željo po dopolnilni dejavnosti.

 

Pripoved mladega Mitje, njegove mame in mentoric iz programa PUM

O podjetnosti spregovori mladi računalniški mojster z Gorenjske, Mitja, ki predstavi poučno osebno preizkušnjo in pokaže, kako jo je mogoče premagati.

Pripoved gospodinje ob peki kruha

Gospodinja z majhne kmetije v celjski regiji peče kruh po starih receptih in ga prodaja na tržnici. S svojo kreativnostjo navdušuje druge in trudoma sledi svoji viziji.

razlaga učiteljice programa UŽU in pripovedi njenih udeleženk

Razlaga učiteljice programa UŽU in pripovedi njenih udeleženk

Zgodba o Ivici, ki se je po več kot 40 letih vnovič znašla v vlogi učenke in zaživela povsem drugo življenje. O Suzani, brezposelni delno invalidni šivilji, in Emi, učiteljica z nikoli dokončano šolo z izvirno idejo za samostojno dejavnost.

Virtualna učilnica z učiteljem odraslih

V virtualni učilnici poslušalec vstopi v resnično učilnico življenja, kjer na podoben način, kot ga opisujejo glavni junaki – udeleženci programov, poučuje učitelj odraslih.