Temeljna zmožnost SPORAZUMEVANJE V TUJIH JEZIKIH IN JEZIKOVNE ZMOŽNOSTI

 

Uporabnik video učnega gradiva skozi osebno zgodbo spoznava temeljno zmožnost sporazumevanje v tujih jezikih in  jezikovne zmožnosti ter si izoblikuje razumevanje o tem, kako pomembna je ta temeljna zmožnost v današnjem času globalizacije, povezovanja kultur, ekonomije in ljudi. Tuji jeziki so tisti, ki se jih posamezniki posebej učijo in niso materni jezik.

Film vključuje več didaktičnih enot: Uvodni delIzobraževalni delPonovimo. 

V izobraževalnem delu filma izvemo več o  temeljnih zmožnostih, podrobneje pa so predstavljeni sporazumevanje v tujih jezikih in jezikovne zmožnosti. V delu Ponovimo so zaokrožene informacije o vseh najpomembnejših zakonitostih te temeljne zmožnosti, ki jih izvemo ob pomoči razlage ali iz pripovedi glavne protagonistke Irme. V zaključku pa več izvemo o 8 temeljnih zmožnostih ter njihovem pomenu in umeščenosti v posameznikovem življenju za njegovo vsakdanje življenje in delo.

Izobraževalni film Sporazumevanje v tujih jezikih in jezikovne zmožnosti je le eden iz serije izobraževalnih filmov Na poti do življenjske uspešnosti. Preostale, ki so že nastali, si lahko ogledate tukaj.

Celoten film

Poučna zgodba gospe Irme Pureber pokaže, kako pomembno je obvladovanje vsaj enega tujega jezika, ne le za praktično vsakodnevno življenje, pač pa tudi za delo in konkurenčnost na trgu delovne sile. Tudi Irmini prijatelji in znanci spregovorijo o svojem znanju tujih jezikov in razgrnejo mnoge težave in zmage pri krepitvi te temeljne zmožnosti.

Izobraževalni del

V izobraževalnem delu filma izvemo več o  temeljnih zmožnostih, podrobneje pa so predstavljeni sporazumevanje v tujih jezikih in jezikovne zmožnosti.

Ponovimo

V tem delu filma so zaokrožene informacije o vseh najpomembnejših zakonitostih te temeljne zmožnosti, ki jih izvemo ob pomoči razlage ali iz pripovedi glavne protagonistke Irme.